Суд м. Дніпро відмовився затримати автомобіль осіб, знятих на відео під час крадіжки кабелю

23.01.2017

Суддя Амур-Нижньодніпровського району суду м. Дніпро не побачив достатньо причин для визнання автомобіля зловмисників, знятих активістом у момент скоєння крадіжки, як знаряддя злочину

Крадіжка сталася 6 січня, її було відзнято перехожим на відео. Свідок крадіжки і Укртелеком зробили заяви в поліцію Дніпра, внаслідок чого фігурантів ролика і автомобіль було затримано. Відео за посиланням  «В Днепре на Рождество воруют кабель».

Але суддя Амур-Нижньодніпровського району суду не знаходить достатньо причин для арешту автомобіля, що використовувався в якості знаряддя злочину. Підозрюваних не було арештовано, слідство триває.

Варто зазначити, що в 2016 році саме ці громадяни вже три(!) рази затримувалися за крадіжки кабелю з використанням одного і того ж автомобіля, але до відповідальності не притягувалися. 18 січня одного із зловмисників було затримано знову під час крадіжки кабелю і відпущено на наступний день.

«Насамперед просимо вибачення у наших абонентів за відсутність зв'язку, але ситуація з крадіжками досягла критичної точки і Укртелеком фізично не встигає відновлювати пошкодження. Ми звертаємося з закликом до правоохоронних органів вжити дієвих заходів для того, щоб зупинити розгул злочинності», – каже Михайло Шуранов, директор з корпоративних комунікацій ПАТ «Укртелеком».

Масові крадіжки мідного кабелю Укртелекому – одна з наболілих проблем компанії. У 2016 році зафіксовано 19 тисяч випадків крадіжок, із них майже 9 тисяч – у Дніпропетровській області. Минулого року від вирізів кабелю постраждало понад 1 млн абонентів, а компанія відновила 712 тис ліній. Найбільш чутливими абонентами при обриві зв'язку є соціальні служби і клієнти з різними видами державних пільг. У цілому по Україні Укртелеком надає зв'язок для 6 мільйонів абонентів. Із них близько 500 тисяч громадян з соціально незахищених верств населення, а також – 940 об'єктів державної служби надзвичайних ситуацій, 2000 об'єктів Міністерства оборони, 2240 медичних установ і 2600 об'єктів правоохоронних органів.