Швидкість доступу до інтернету на новій мережі Укртелекому в Харкові виросла в два рази

25.01.2017

Після міграції на нову мережу у існуючих абонентів Укртелекому швидкість доступу до інтернету за технологією ADSL виросла в 2 рази – сягнувши середнього показника 21,4 Мбіт/с

Нове обладнання вже встановлено в Шевченківському, Холодногірському, Слобідському і Новобаварському районах міста. До кінця першого півріччя близько 65 тисяч абонентів буде переведено на нову мережу. Для цього буде встановлено 170 шаф з новим обладнанням.

Завдяки технічній модернізації мережі існуючі та нові клієнти компанії отримають доступ до оновлених сервісів, серед яких, зокрема, цифрова телефонія та «Інтерактивне ТV». А також до нових послуг – доступу до інтернету за технологією VDSL на швидкості від 50 Мбіт/с. До того ж з'являється можливість проведення в квартиру або офіс оптичного кабелю, що забезпечує швидкість від 200 Мбіт/с до 1 Гбіт/с. Укртелеком планує почати активні продажі нових послуг навесні 2017 року.

Більшість існуючих абонентів інтернету за технологією ADSL користуються тарифними планами без обмеження швидкості, і їм буде запропоновано перейти на технологію VDSL. Користувачам архівних тарифних планів оператор запропонує нові ТП з високою швидкістю або збереження старих умов.

Нагадаємо, що у 2016 році Укртелеком анонсував початок технічної модернізації в Харкові. Всього за 2,5 роки в місті планується встановити 690 нових активних шаф, які замінять 79 застарілих АТС 60-90-х років минулого століття. Крім АТС, Укртелеком планує замінити мідні лінії на оптичні, що дозволить побудувати високошвидкісну оптичну мережу довжиною до 1350 км. Загальні інвестиції в модернізацію складають близько 600 млн грн, завдяки чому будуть охоплені всі райони Харкова.

Модернізація харківської мережі проходить у межах наймасштабнішої програми технічної модернізації Укртелекому за всю його історію, що здійснюється за технічної підтримки Huawei і фінансової – від China Development Bank.

Загальні інвестиції в модернізацію мережі до 2018 року складуть 250 млн доларів.

За 2,5 року планується модернізувати мережу Укртелекому в 6 найбільших містах України: Києві, Запоріжжі, Харкові, Одесі, Дніпрі та Львові.